Menu Bal Karnawałowy 2025
Powitalny Drink Prosecco
Zupa - 19.00
Krem z pieczonych pomidorów z wędzoną nutą śmietanki bazyliowej i paluszkiem z ciasta francuskiego.
Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi.
Bufet dań gorących 19:00-21:00
Polędwiczka wieprzowa pieczona w wędzonym boczku w sosie tymiankowym z dodatkiem grillowanej cukinii.
Filet z dorsza z salsą mango.
Zapiekana papryka z ryżem i warzywami.
Ziemniaki opiekane.
Kus kus cytrynowy z ziołami.
Przekąski zimne:
Kurczak w sezamie z dipem słodko-kwaśnym.
Deska serów z lokalnej mleczarni.
Wybór wędlin swojskich.
Sałatka brokułowa z fetą i prażonymi migdałami.
Sałatka Cezar.
Carpaccio z pieczonego buraka z kozim serem z dressingiem miodowo-musztardowym, orzechami włoskimi i rukolą.
Wędzony łosoś z twarożkiem i koperkiem podany na pumperniklu.
Śledź w oleju.
Smalec w dwóch smakach — jabłkowy i pieczarkowy.
Pikle.
Świeże pieczywo.
Bufet dań gorących 23:30-1:30
Bigos staropolski.
Barszczyk czerwony podany z pasztecikiem mięsnym.
Napoje
Kawa, herbata, soki, napoje gazowane: Coca Cola, Fanta, Sprite, Woda gazowana.
Ponadto:,
Bufet słodkości i deserów.